26 oktober, 2007

Glimt fra Fandriana

...som vi nevnte tidligere, så var vi en snartur innom Fandriana, byen der vi sannsynligvis vil tilbringe det meste av tida de neste årene.

På veien kom vi over denne åpenbaringen fra planteriket, en orkidé i full utfoldelse.

Riktignok ikke helt vill, vi fant den i en leirpotte langs veien, men allikevel....







Tårnene på den lutherske kirken i Fandriana rager over blikktakene i byen.

Fandriana er ikke en stor by, til tross for at det bor ca. 33.000 innbyggere her. Byen ligger utenfor allfarvei, 4-5mil øst for hovedveien mellom storbyene Antsirabe og Fianarantsoa.

P.g.a. beliggenheten er derfor infrastrukturen ikke helt på topp. Støm og vann kommer og går i små uberegnelige doser, og telefon har vi foreløbig ikke fått til å virke. Men vi har solceller og egen vanntank på taket, samt fryser som går på gass, så vi er priviligerte i forhold til de fleste andre rundt oss.


Jentene på by´n.........


Da vi kom til Madagaskar som familie i 1984 var Marie en av de første vi ble kjent med, ei ung jente som kom på døra vår og spurte om vi trengte hjelp i huset. Siden har hun fulgt oss og hjulpet oss med mat, klær, vask og barnepass. Med sitt nydelige vesen og stille, forsiktige nærhet har hun vært en god støtte for oss.

Og nå er hun igjen på plass, som vår hushjelp i Fandriana.










2 kommentarer:

Merethe sa...

Fint bilde av kirka i Fandriana:) Å kjære, kjære Fandriana!! Det er utrolig koselig å se bilder derfra! Jeg har egentlig lyst til å reisenedover med en gang! Nå er det faktisk under seks uker til A-J, Eirin og jeg kommer flaksende. Det blir gøy!

Godt for Marie at hun får jobbe litt for dere også. Søte, nydelige dame:) Hils så mye!

Jon Ola Bergaplass sa...

Hei hei

Dette var moro å kikke på
Her ligg det 30 cm snø og skiføre er bra.
Håper de har det bra.
Madagaskar ser flott ut. Kanskje det bør inn på lista over ønska reisemål?

Klemmar frå Bakketeigen

Jon Ola