02 juli, 2008

Finger til besvær.....

"Om ett lem lider, så lider hele legemet....." står det i Skriften.

Ja nettopp! Et lite sår på fingere´n etter dirking av ødelagt dørlås, kombinert med påfølgende håndtering av rått kjøtt ga uheldige konsekvenser for både finger´n og hele legemet forøvrig.

Dager med dårlig form, oppkast og store smerter, ble resultat av at Gunn skulle være både låsesmed og kokk. Doktor Tahiry kom på besøk og utførte inngrep på klinikken. Men infeksjonen var ikke lett å få has på, og det endte med innleggelse på sykehus i Tana med operasjon i full narkose og en hendig liten bandasje som heldigvis reduserte i omfang etter noen dager.

I dag er finger´n presentabel, om enn ikke helt som før, men med daglig innsmøring av lokale planteremedier som Ravintsara* og Katrafay**, så ser det ut til at både finger´n og hele jenta forøvrig er tilbake og "fit for fight......"


(* og ** : Gassiske, endemiske trær som har gitt opphav til mange tradisjonelle medisiner. I hovedsak brukes essenser laget av bladene.)

3 kommentarer:

Eirin sa...

ååh! Mamma, du er så tøff! Og med deen svære bandasjen tenker jeg det nesten er like greit med lite mat, selv om du ikke virka helt happy!

Anonym sa...

Å jøye me, håpar at den verkjifingen er historie no, ellers skal du få noko aloe vera-remedier hjå meg når du kjem på stølen.

Merethe sa...

Huttemegtu... Dette var slett ikke koselig da det stod på! Artig at vi har vært innlagt på samme sykehus:) Om fire dager kommer dere til Norge. Da skal vi spise jordbær og is!